آرشیو بهمن ماه 1398

مطالب مفيد و مهم

عادت‌هاي غلطي كه باعث تغيير رنگ دندان‌ها مي‌شوند

عادت‌هاي غلطي كه باعث تغيير رنگ دندان‌ها مي‌شوند

به گزارش شفا آنلاين، به مرور زمان و با افزايش سن، دندان ها درخشندگي و زيبايي خود را از دست مي‌دهند. سيگار كشيدن و مصرف غذاهاي رنگي نيز اين موضوع را تشديد مي‌كنند.

دلايل مختلفي در تغيير رنگ دندان‌ها نقش دارند كه عبارتند از:
 
مواد غذايي
مواد غذايي مهمترين عامل تغيير رنگ دندان هستند. قهوه، چاي، نوشابه، آبنبات‌هاي رنگي، غذاهاي حاوي ادويه‌هاي رنگي، سس گوجه فرنگي، آب ميوه، ‌انواع توت، سس سويا، چغندر و برخي سبزيجات از جمله مواد غذايي هستند كه باعث كدري و تغيير رنگ دندان‌ها مي‌شوند. براي جلوگيري از تغيير رنگ دندان بايد مصرف مواد غذايي رنگي را كاهش داد و به محض استفاده از اين مواد مسواك زد.

بهداشت ضعيف دهان و دندان
مسواك زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشويه‌هاي آنتي باكتريال غير الكلي براي بهداشت دهان و دندان ضروري هستند. توجه به بهداشت دهان و دندان از ايجاد پلاك و لكه روي دندان جلوگيري مي‌كند.

سيگار
سيگار يكي از مهمترين دلايل تغيير رنگ دندان است.

بيماري‌هاي مختلف
برخي از بيماري‌ها روي مينا و تاج دندان تاثيرگذار هستند و منجر به تغيير رنگ دندان مي‌شوند. راديوتراپي و شيمي‌درماني از جمله درمان‌هايي هستند كه تغيير رنگ دندان را به دنبال دارند.
مطالعات جديد نشان مي‌دهد عفونت‌هاي خاص مادر در دوران بارداري مي‌تواند بر رشد ميناي دندان كودك تاثير گذار باشد.

استفاده از داروهاي خاص
آنتي‌بيوتيك‌هايي مانند تتراسايكلين و داكسي سايكلين از جمله داروهايي هستند كه باعث تغيير رنگ دندان‌ها به ويژه در كودكان مي‌شوند. داروهاي ضد فشار خون و آنتي هيستامين نيز چنين اثري دارند.

مواد دندان‌پزشكي
پركردن دندان با استفاده از آمالگام باعث تغيير رنگ و سياهي دندان مي‌شود.

افزايش سن
به مرور زمان و با افزايش سن لايه خارجي دندان به مرور كدر و زرد مي‌شود.

ژنتيك
برخي افراد به طور ژنتيكي دندان‌هاي تيره‌اي دارند.

ضربه
ضربه ناشي از سقوط، ‌تصادف، ورزش‌هاي رزمي و دعوا مي‌تواند باعث تغيير رنگ دندان شود.

فلورايد
دريافت فلورايد زياد از طريق آب آشاميدني، انواع خمير دندان و دهانشويه مي‌تواند منجر به تغيير رنگ دندان شود.

دندان قروچه
دندان قروچه كه معمولا ريشه رواني دارد؛ سبب آسيب به دندان‌ها مي‌شود. در دندان‌قروچه لايه بيروني دندان آسيب مي‌بيند و باعث تغيير رنگ دندان مي‌شود.  استفاده از محافظ دندان در شب توصيه شده است.
 علاوه بر روش‌هاي زيبايي و سفيدكردن دندان كه بسيار پرهزينه هستند، مواد غذايي وجود دارند كه به سفيدي و درخشندگي دندان كمك مي‌كنند. اين مواد غذايي عبارتند از :
-روغن كنجد و روغن نارگيل خالص
روغن كنجد و روغن نارگيل خالص را با مسواك يا انگشت روي تمام دندان‌ها قرار دهيد و پس از پانزده دقيقه بشوييد. اين كار سبب جذب مواد غذايي موجود روي لايه خارجي دندان مي‌شود.
-توت فرنگي
توت فرنگي حاوي تركيبي به نام اسيد ماليك است كه خاصيت سفيد كنندگي دارد و در بسياري از خميرهاي دندان استفاده مي‌شود. به علاوه ويتامين C موجود در اين ميوه پلاك‌هاي دندان را از بين برده و سبب درخشندگي مي‌شود.
-سيب
سيب منبع غني اسيد ماليك است كه خاصيت درخشندگي و سفيدكنندگي دارد.
-كرفس
كرفس بزاق دهان را تحريك كرده و به دليل فيبرهاي سلولزي، عملكردي مانند مسواك دارد. كرفس موثرترين ماده غذايي در سفيد كردن دندان است.
-هويج
ويتامين A موجود در هويج سبب تقويت ميناي دندان مي‌شود و با افزايش بزاق، به تميز كردن دندان‌ها كمك مي‌كند.
-كلم بروكلي
آهن موجود در كلم بروكلي از ميناي دندان محافظت كرده و يك پوشش نامرئي روي دندان ها قرار مي‌دهد كه از پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند. اين ماده به صورت خام باعث حذف لكه هاي ناخوشايند روي دندان مي‌شود.
-پنير
كلسيم و فسفر موجود در پنير از دندان‌ها محافظت كرده و دندان را در مقابل اسيدهاي مضر عايق بندي مي‌كند.
-آب
آب سبب هيدراته شدن دهان و دندان مي‌شود و از تشكيل لكه روي دندان جلوگيري مي‌كند. به علاوه با كاهش محيط اسيديته دهان، در سلامت دندان‌ها موثر است.
-آناناس
آناناس حاوي آنزيمي به نام بروملين است كه سبب جدا شدن پلاك‌ها از روي دندان مي‌شود. به علاوه از پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.
-ماهي سالمون
ماهي حاوي مقادير بالاي ويتامين D است كه به جذب كلسيم و فسفر و مواد معدني ديگر توسط دندان‌ها كمك مي‌كند.
-ريحان
ريحان يك آنتي بيوتيك طبيعي است كه باكتري‌ها را مهار كرده و از پوسيدگي دندان‌ها جلوگيري مي‌كند.
-سير و پياز
سير و پياز به دليل تركيباتي به نام thiosulfonate و thiosulfinate از توليد پلاك جلوگيري مي‌كنند.
-پرتقال
پرتقال سرشار از ويتامين C است و از تشكيل پلاك جلوگيري مي‌كند.

 

مقالات مرتبط : 

اسنپ آن اسمايل

با اتصال مستقيم به مغز؛ ايمپلنت جديد نابينايان را بينا مي كند

با اتصال مستقيم به مغز؛
ايمپلنت جديد نابينايان را بينا مي كند

محققان اسپانيايي براي اولين بار ايمپلنت‌هايي را براي استفاده افراد نابينا طراحي كردند كه با اتصال مستقيم به مغز زمينه را براي ايجاد بينايي فراهم مي كند.


به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از اينترستينگ اينجينيرينگ، توليد چنين ايمپلنت جديدي راه را براي بينايي مجدد افراد كور فراهم مي‌كند.

ايمپلنت مذكور به طور آزمايشي در سر يك داوطلب نابيناي اسپانيايي به نام برنادت گومز كار گذاشته شده است. وي كه از ۱۵ سال پيش تا به امروز نابينا بوده است با استفاده از روش جديد مذكور توانسته خطوط سياه رنگي را بر روي يك صفحه كاغذ سفيد تشخيص دهد.

البته بايد توجه داشت دستيابي به اين موفقيت 6 ماه بعد از نصب ايمپلنت‌هاي يادشده و پس از انجام آزمايش‌هاي مختلف صورت گرفته است. وي بعد از آزمايش‌ها و تلاش‌هاي بيشتر خواهد توانست برخي اشكال هندسي ديگر را نيز كه پيش از اين به هيچ وجه امكان مشاهده آنها را نداشت ببيند.

براي اين كار عينك ويژه اي براي اين زن طراحي شده كه مجهز به يك دوربين كوچك براي دريافت تصاوير زنده است. اين دوربين به يك رايانه متصل مي‌شود و از اين طريق تصاوير به علائم الكترونيكي مبدل مي‌شوند. داده‌هاي يادشده از طريق كابل به ايمپلنت نصب شده در پشت جمجمه اين زن منتقل مي‌شوند.

ايمپلنت مذكور داراي ۱۰۰ الكترود است كه داده‌ها را براي درك و تجزيه و تحليل توسط مغز به پشت آن منتقل مي‌كنند. اين روش به خانم برنادت گومز كمك كرده تا لامپ‌هاي نصب شده بر روي سقف محل آزمايش، حروف، شكل‌هاي اصلي و حتي اشخاص را تشخيص دهد. پژوهشگران مي‌گويند با تكميل اين روش ۳۶ ميليون نابينا در سراسر جهان مي‌توانند از مزاياي آن بهره مند شوند.

 

مقالات مرتبط : 

بهترين مركز ايمپلنت در تهران 

آموزش مهارت‌هاي زندگي با زبان كودكانه

آموزش مهارت‌هاي زندگي با زبان كودكانه/ "پاشو پاشو كوچولو" برنامه‌اي ۲۰۰ قسمته در شبكه كودك

مدير شبكه كودك درباره برنامه جديد شبكه پويا تأكيد كرد: برنامه "پاشو پاشو كوچولو" به جنبه‌هاي تعليم و تربيت كه در نظام آموزشي به آن كمتر پرداخته مي‌شود، مي‌پردازد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري تسنيم، سارا روستاپور مجري برنامه "پاشو پاشو كوچولو" است؛ اين برنامه از شبكه پويا پخش مي‌شود، در اين برنامه هرآنچه براي خردسالان لازم و ضروري است، وجود دارد. سه نمايش با تمركز روي مهارت‌هاي زندگي، كاردستي، بخش صبحانه، با من بخوان (شعرخواني)، قصه‌خواني، ورزش و بازي و گزارش از آيتم‌هاي اين برنامه‌اند كه در آيتم صبحانه، به معرفي صبحانه‌هاي مهم و مفيد براي بچه‌ها مي‌پردازيم.

اين برنامه در 200 قسمت به تهيه كنندگي يوسف سرشار و كارگرداني مهدي نيك‌روش براي شبكه پويا تهيه و توليد شده است.

نيك‌روش كارگردان اين برنامه تلويزيوني به خبرنگار خبرگزاري تسنيم، گفت: خاله سارا (سارا روستاپور) با نام "خانم بهار" مجري اين برنامه است و از 14 دي‌ماه 5 روز در هفته روي آنتن رفته است.

وي با اشاره به اينكه مخاطب "پاشو پاشو كوچولو" زير هفت ساله‌ها هستند، تأكيد كرد: هدف اين برنامه آموزشي و تربيتي است، البته كه تربيت در وهله اول قرار دارد. موضوعات‌مان اخلاقي و تربيتي است و آموزه‌هاي مختلفي را براي خردسالان درنظر گرفته‌ايم كه جامعه هدف ما زير 7 ساله‌ها هستند. 

نيك‌روش افزود: دو عروسك در برنامه ما هستند كه نام‌شان "نانا" و "پوپو" است؛ هر روز بچه‌ها به خانه‌بازي ما مي‌آيند؛ ورزش و بازي مي‌كنند؛ كاردستي درست مي‌كنند و شعر مي‌خوانند. اين برنامه از ساعت 10 صبح روزهاي شنبه تا چهارشنبه به مدت 75 دقيقه روي آنتن خواهد رفت. 

وي گفت: نگاه جامعه به كودك و خردسال در ايران خيلي جدي نيست و اين مسأله در آينده تبعات خواهد داشت؛ تا پيش از اين در رسانه چيزي به نام خردسال وجود نداشت و تنها گروه گودك و نوجوان داشتيم اما در دنيا اين گروه سني به درستي تفكيك شده است.

كارگردان برنامه "پاشوپاشو كوچولو" با ابراز خرسندي از اختصاص شبكه‌اي تخصصي به خردسالان گفت: با راه‌اندازي شبكه پويا، بستر برنامه‌سازي براي خردسالان و كودكان به تفكيك فراهم شد و هم اكنون از 8 صبح تا 2 بعدازظهر براي خردسالاني كه هنوز به مدرسه نمي‌روند برنامه داريم.

نيك‌روش درباره برنامه "پاشو پاشو كوچولو" هم گفت: تمام برنامه‌هاي پيشين را به صورت بخش‌هاي متنوع در اين برنامه گنجانده‌ايم و بخش آموزشي اين برنامه قوي‌تر است و بخش سرگرمي اين برنامه هم از جذابيت‌هاي بيشتري برخوردار است.

كارگردان برنامه "پاشو پاشو كوچولو" خاطرنشان كرد: علاوه بر آيتم‌هاي تأميني و انيميشن‌هاي جديد كه در برنامه پخش خواهند شد، پلاتوهاي نمايشي سارا روستاپور يا همان "خانم بهار" را مخاطب دنبال مي‌كند. در كنار اين اتفاقات، اميرحسين انصافي در نقش آقاي "شما" و محمد حاج بابايي در نقش آقاي "اُ" به عنوان بازيگران اين برنامه هستند؛‌ كاراكتر ديگري هم داريم كه ماشاالله كوهستاني بازي مي‌كند و پسر همسايه است.

محمدسرشار مدير شبكه كودك در حاشيه بازديد از پشت صحنه اين برنامه گفت: از مدت‌ها پيش نياز به ساخت يك برنامه ويژه خردسالان در رسانه ملي احساس مي‌شد از همين رو تصميم گرفتيم براي اين گروه سني كه از لحاظ تعليم و تربيت از اهميت بسياري برخوردارند، برنامه‌سازي شود.

سرشار افزود: شبكه پويا در سال 1398 دو ويژه برنامه جديد در دستور كار خود قرار داده كه يكي از آنها با عنوان "پاشو پاشو كوچولو" ويژه خردسالان است و ‌برنامه‌اي هم ويژه كودكان است. 

وي درباره ساختار اين برنامه گفت: موضوع "پاشو پاشو كوچولو" به نوعي به سبك زندگي ارتباط دارد و هدف آن اين است كه به خردسالان كارهايي كه از زمان بيدار شدن بايد انجام دهند از جمله عادت صبحانه خوردن، ورزش كردن، كمك به مادر در كارهاي خانه و... را آموزش دهد.

مدير شبكه كودك همچنين يادگيري برخي مهارت‌هايي كه در دوران خردسالي مي‌توان فرا گرفت از جمله كاردستي، نقاشي و آموزش براي مشاركت‌هاي اجتماعي به زباني ساده و قابل فهم براي خردسالان را از ديگر مواردي عنوان كرد كه در اين برنامه به آن پرداخته مي‌شود.

وي تصريح كرد: كاري كه اين برنامه قرار است انجام دهد پرداختن به جنبه‌هاي تعليم و تربيت است كه در نظام آموزشي كمتر به آن پرداخته مي‌شود و در واقع جبران كاستي‌هاي نظام رسمي آموزشي است و كامل‌ترين برنامه در حوزه خردسالان است و از برنامه‌هاي قبلي شبكه همچون "آفتاب‌گردان"، "مهد پويا" و "نقاشي نقاشي" كامل‌تر است و سعي كرديم كاستي‌هاي اين برنامه را برطرف كنيم و نقاط قوت آنها را در "پاشو پاشو كوچولو" بگنجانيم.

سرشار درباره شخصيت‌هاي داستان گفت: اين مجموعه عروسكي داراي سه شخصيت اصلي و دو شخصيت عروسكي است؛ يك گزارشگر هم دارد كه از محيط بيرون گزارش تهيه مي‌كند و تكميل‌كننده مباحث آموزشي برنامه است و مي‌توان گفت آيتم‌هاي برنامه  محدود به استوديو نمي‌شود.

مدير شبكه كودك با اشاره به اينكه شخصيت اصلي اين مجموعه به عهده سارا روستاپور از مجريان باسابقه حوزه خردسال است و با نام "خانم بهار" در برنامه حضور دارند و مي‌توان گفت يكي از بهترين‌هاي حوزه برنامه‌سازي كودك چه در كار اجرا و چه در كار نويسندگي و تهيه‌كنندگي‌اند.

سرشار با اشاره به حمايت‌هاي رياست سازمان صداوسيما در اين گونه برنامه‌هاي تخصصي ابراز اميدواري كرد اين برنامه بتواند به هدف خود در بحث تعليم و آموزش و يك برند در حوزه خردسالان تبديل شود.

كار براي بچه‌ها از دغدغه‌هاي مجري "پاشوپاشو كوچولو" 

سارا روستاپور كارشناسي ارشد كارگرداني نمايش عروسكي از دانشگاه تهران دارد و سال‌ها است كه در حوزه كودك فعاليت مي‌كند. به گفته خودش برنامه‌سازي كودك را از سال 1381  آغاز كرده اما نخستين اجرايش در برنامه "از مدرسه تا مدرسه" در سال 1378 بوده است.

روستاپور، برنامه‌سازي براي كودكان و خردسالان را از دغدغه‌هاي خود عنوان كرد و گفت: هميشه دوست داشتم براي بچه‌ها و درباره بچه‌ها كار كنم. معتقدم از آنجايي سن خردسالي و كودكي از لحاظ آموزشي و تأثيرپذيري بسيار مهم است علاقه‌مندم در اين حوزه فعاليت كنم و براي كودكان سرزمينم مفيد باشم.

وي اين برنامه را يكي از كامل‌ترين برنامه‌هاي خردسال توصيف كرد كه هر آن چه لازمه آموزش بچه‌ها است در اختيار آنها قرار مي‌دهد. با توجه به آمار سازمان بهزيستي كه حدود 7 تا 8 ميليون كودك زير 6 سال داريم، از اين تعداد فقط حدود 700 هزار تا يك ميليون نفر به مهدكودك مي‌روند و بخش بزرگي از خردسالان ما كه در خانه حضور دارند كه تشنه آموزش‌اند.

وي درباره شخصيت‌هاي اين برنامه گفت: يك شخصتي به نام آقاي «او» داريم كه نمي‌تواند صحبت كند اما توانايي‌هاي زيادي دارد و با حركات بدنش مي‌تواند خواسته‌هاي خود را عنوان كند و اين مي‌تواند براي كودكاني كه داراي ناتواني‌هاي مشابه‌اند، الگو باشد.
آقاي «شما» هم از ديگر شخصيت‌هاي اين برنامه است كه در نقش‌هاي مختلفي در برنامه حضور دارد و بچه‌ها به خوبي آن را پذيرفتند و سعي كرديم در  اين برنامه بخشي از يك جامعه كوچك را ترسيم كنيم.

خانم بهار توجه بيشتر به حوزه كودك و خردسال را مسأله‌اي مهم و حياتي براي تربيت نسل‌هاي جوان آينده مي‌داند كه سالها مهجور مانده و لازم است اهميت اين حوزه مورد تأكيد قرار گيرد.

 

مقالات مرتبط : 

بهترين آموزشگاه زبان در شهرك غرب 

چرا نرم‌افزارهاي آموزش زبان فارسي آشنا نيستند؟

چرا نرم‌افزارهاي آموزش زبان فارسي آشنا نيستند؟
احسان طوفاني‌نژاد
مدير توليد محتواي الكترونيك بنياد سعدي از علت ناآشنايي فارسي‌آموزان، علاقه‌مندان به زبان فارسي و اغلب فارسي‌زبانان با نرم‌افزارهاي توليدشده براي آموزش زبان فارسي مي‌گويد.

احسان طوفاني‌نژاد در حاشيه ششمين «گردهمايي موسسه‌هاي فعال در آموزش زبان فارسي در جهان» در گفت‌وگو با ايسنا، درباره علت ناآشنايي فارسي‌آموزان، علاقه‌مندان به زبان فارسي و اغلب فارسي‌زبانان با نرم‌افزارهاي توليدشده براي آموزش زبان فارسي كه چند سالي‌ است توسط بنياد سعدي مطرح مي‌شوند اظهار كرد: اين انتقاد وارد است و دليلش هم اين است كه بنياد سعدي حدود هفت سال است كه فعاليتش را شروع كرده و آموزش مجازي هم حدود دو، سه سال است كه در بنياد راه افتاده است. نرم‌افزارهايي كه در حال معرفي آن‌ها هستيم، هنوز به بهره‌برداري كامل نرسيده‌اند.

او افزود: در حال حاضر حدود ۱۲ امكان آماده استفاده است و در سه ماه گذشه شروع به استفاده از آن‌ها كرديم كه تا قبل از اين اصلا ارائه نشده بود. به طور كلي حالا ۱۹ امكان ما آماده شده و ۱۲ تا از آن‌ها قابل بهره‌برداري است كه تبليغات‌شان را شروع كرده‌ايم؛ وب‌سايت، دفترچه و كليپي براي آن‌ها مهيا شده و با حضورمان در رخدادهاي مرتبط با يادگيري الكترونيك مثل همايش يادگيري الكترونيك كه در اسفندماه برگزار مي‌شود قرار است اين نرم‌افزارها را معرفي كنيم. علاوه بر اين در اين همايش اولين‌بار است كه شش تا از مهم‌ترين نرم‌افزارهاي‌مان را به افرادي كه با فارسي‌آموزان ارتباط دارند معرفي مي‌كنيم. همچنين در مدارس تابستانه و زمستانه‌اي كه برگزار مي‌كنيم بخشي به معرفي و آموزش مجازي اختصاص دارد كه فارسي‌آموزان چطور مي‌توانند از آن استفاده كنند. كار ديگر اين است كه در شبكه‌هاي اجتماعي بين‌المللي مثل لينكدين، اينستاگرام و توييتر در حال توليد محتوا و پخش آن هستيم تا كسي براي آشنايي با آن‌ها و استفاده نياز نداشته باشد در ايران باشد.

مدير توليد محتواي الكترونيك بنياد سعدي همچنين با بيان اين‌كه آموزش زبان فارسي به غيرفارسي‌زبانان يك تخصص است كه با آموزش زبان فارسي به خود فارسي‌زبانان متفاوت است درباره قرابت نرم‌افزارهاي آموزش زبان فارسي با زبان فعلي فارسي‌زبانان اظهار كرد: ما در تيم آموزش مجازي از متخصصان آزفا (آموزش زبان فارسي) كه با رويكرد آموزش به غيرفارسي‌زبانان هستند استفاده مي‌كنيم و دقيقا اين رويكرد بر زبان محاوره‌اي تمركز دارد كه همانند آن‌چه امروزه مردم از آن‌ها استفاده مي‌كنند، است. اين تيم متخصص شامل متخصصان آموزش زبان فارسي به غيرفارسي‌زبانان، زبان‌شناس، تكنولوژيست آموزشي، مهندس كامپيوتر و گرافيست در كنار هم است.

مقالات مرتبط : 

بهترين آموزشگاه زبان در سعادت آباد

كاشت ديجيتالي ايمپلنت با يك دهم هزينه آمريكا در ايران

كاشت ديجيتالي ايمپلنت با يك دهم هزينه آمريكا در ايران
به گزارش  خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مينايي مديرعامل يك شركت دانش بنيان مستقر در پارك علم و فناوري پرديس در دومين سمپوزيوم ايمپلنتولوژي ديجيتال اظهار كرد: ايمپلنت بهترين روش جايگزين دندان در افرادي است كه دندان از دست رفته دارند، در روش كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال به كمك نرم‌افزار‌هاي هوشمند عوارض كاشت ايمپلنت به حداقل مي‌رسد.

مديرعامل اين شركت دانش بنيان ادامه داد: ما اين روش را در كشور بومي سازي كرده‌ايم. به كمك يك راديوگرافي فك و صورت و اسكن سلولي تصويري از دهان فرد گرفته مي‌شود و فايل اسكن به همراه راديوگرافي براي ما ارسال مي‌شود كه كارشناسان عكس را به مدل سه بعدي تبديل مي‌كنند و بهترين روش كاشت ايمپلنت در اختيار دندانپزشك قرار مي‌گيرد.

او ادامه داد: پس از تأييد روش از سوي دندانپزشك پرينت ۳ بعدي به همراه شابلن در اختيار دندانپزشك قرار مي‌گيرد و ايمپلنت با حداقل آسيب به بافت نرم و عصب‌هاي دندان كاشته مي‌شوند.

مينايي تصريح كرد: علي رغم تحريم‌ها ما توانسته‌ايم فناوري كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال را در ايران بومي سازي كنيم و اين فرآيند با مشاركت تيم تحقيق و توسعه يكي از برند‌هاي مطرح در كشور كره جنوبي در ايران بومي سازي شده است.

مديرعامل شركت دانش بنيان دايوپارس با اشاره به مزاياي كاشت ايمپلنت به روش ديجيتال اظهار كرد: اين روش براي همه كساني كه دندان از دست رفته دارند نسبت به روش آنالوگ مزايايي دارد، بيماران قلبي، فشار خوني و ديابتي كه جراحي براي آن‌ها ممكن است عوارضي داشته باشد بهتر است از روش ايمپلنت ديجيتالي استفاده كنند زيرا در اين روش برش جراحي وجود ندارد و عارضه‌اي براي بيماران نخواهد داشت.

او با بيان اينكه بومي سازي كاشت ايمپلنت به روش ديجيتالي صرفه‌جويي ارزي به دنبال دارد، گفت: با بومي‌سازي اين تكنولوژي در كشور توانسته‌ايم هزينه كاشت ايمپلنت به روش ديجيتالي را در ايران به يك دهم قيمت آن در اروپا و آمريكا كاهش دهيم.

مينايي ادامه داد: ما محصول دانش بنيان خود را به كشور‌هاي منطقه خاورميانه صادر مي‌كنيم و با اين كار ارزآوري براي كشور صورت مي‌گيرد.

در روش كاشت ايمپلنت ديجيتالي باز كردن لثه از فرآيند درمان حذف مي‌شود
در ادامه اميد مشعوف متخصص لثه و ايمپلنت در دانشگاه دانوب اتريش اظهار كرد: خوشبختانه ما در ايران توانسته‌ايم اين تكنولوژي را به دست آوريم اين نشان مي‌دهد از علم روز دنيا عقب نيستيم و به روزترين تكنولوژي كاشت ايمپلنت در ايران وجود دارد.

او ادامه داد: اكنون روش كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال با استاندارد‌هاي روز دنيا و جديدترين تكنولوژي‌ها انجام مي‌شود و خوشحاليم كه توانايي ساخت و استفاده از اين ايمپلنت‌ها در ايران براي بيماران ميسر شده است.

همچنين مسعود اجلالي عضو هيئت علمي علوم پزشكي شهيد بهشتي در ادامه با اشاره به مزاياي كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال در مقايسه با روش آنالوگ گفت: روش كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال در مدت زمان كوتاه‌تر انجام مي‌شود و باز كردن لثه از فرآيند درمان حذف مي‌شود.

عضو هيئت علمي علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: در روش آنالوگ مرحله اول كاشت ايمپلنت جراحي است و بيمار در اتاق عمل بايد جراحي وسيعي انجام دهد، اما در فن‌آوري كاشت ايمپلنت به صورت ديجيتال ديگر به اين شكل نيست و ايمپلنت روي استخوان كار گذاشته مي‌شود و به دليل آن كه برش وجود ندارد بيمار دچار عوارض كمتري مي‌شود چراكه خونريزي زيادي در اين روش نداريم.

 

مقالات مرتبط : 

بهترين مركز ايمپلنت در تهران

 

سه مسواك هوشمند در CES 2020 معرفي شدند

به گزارش زوميت مسواك‌هاي برقي، محصولات جديدي نيستند اما نوآوري شركت‌هاي بهداشت دهان و دندان براي عرضه‌ي فناوري‌هاي جديد و بهبود سلامت دهان و دندان همچنان ادامه دارد. مسواك‌هاي دستي شايد چندان هم بد نباشند اما مجموعه مسواك‌هاي جديد هوشمند، خطر زوال دندان، بيماري‌هاي لثه و ديگر عوارض دنداني را كاهش مي‌دهند. در CES 2020، دو شركت محبوب Oral-B و Colgate، مسواك‌هاي هوشمند خود را معرفي كردند كه به كاربر در بهبود عادت‌هاي مسواك زدن كمك مي‌كنند.

Oral B
اورال بي معمولا به‌صورت پيوسته، مسواك‌هاي الكتريكي جديد و بهبوديافته‌اي را به بازار عرضه مي‌كند. اين شركت در CES 2020 از محصول جديد خود، Oral B iO رونمايي كرد؛ مسواك هوشمندي كه مجهز به محرك مغناطيسي براي كاهش صداي موتور و مجهز به حسگرهايي است كه مقياس دهان را دريافت مي‌كنند. اين مسواك همچنين داراي اپليكيشن راهنماي هوش مصنوعي است كه به كاربر در پاكسازي كل دهان كمك كرده و از وي درباره‌ي سلامت لثه سؤال مي‌كند.

مسواك iO داراي حالت‌هاي مختلف پاكسازي و يك حسگر فشار است كه به كاربر درباره‌ي فشار واردشده بر دندان‌ها و لثه‌ها هشدار مي‌دهد. اين مؤلفه اهميت زيادي دارد زيرا بسياري از افراد به‌شكلي ناخواسته، لثه‌هاي خود را از بين مي‌برند.

Colgates Plaqless Pro
مسواك Colgate Plaqless Pro از بهترين امكانات مسواك‌هاي الكتريكي برخوردار است: آشكارساز پلاك دندان. يك حسگر در اين مسواك كاربر را از پاكسازي پلاك‌هاي دنداني پس از مسواك آگاه مي‌كند، بنابراين بيش از هر مسواك هوشمند ديگري از تشكيل پلاك جلوگيري مي‌كند.

مكانيزم آشكارساز پلاك از طريق نور زير سر مسواك عمل مي‌كند و رنگ پلاك در آن آبي است. حسگر مناطق آبي را پيدا كرده و از ناپديد شدن آن‌ها پس از مسواك زدن مطلع مي‌شود. پس از حذف موفق پلاك، نور به رنگ سفيد درمي‌آيد و سپس به بخش ديگري از دهان منتقل مي‌شود. به‌گفته‌ي شركت كلگيت، مسواك Plaqless Pro اولين مسواك مجهز به قابليت آشكارساز پلاك است. Plaqless علاوه بر برخورداري از حسگر پلاك از تمام امكانات قابل انتظار مسواك هوشمند برخوردار است: حالت‌هاي متعدد پاكسازي، اپليكيشن راهنما، حسگرهاي تصويربرداري از دهان، حسگرهاي فشار و تحليل مسواك.

‌Y Brush
Y-Brush پس از اولين حضور در CES 2019، دوباره به CES بازگشت. اين مسواك، وعده‌ي پاكسازي دندان‌ها در ده ثانيه را داده است؛ ادعايي كه مغاير با توصيه‌ي پزشكان براي مسواك زدن در حداقل دو دقيقه است. اين مسواك كل دندان‌ها را با موهاي زبر نايلوني مي‌پوشاند.

Y-Brush براي افراد متنفر از مسواك زدن، بازدهي و سرعت را به ارمغان مي‌آورد. بااين‌حال اين محصول هنوز در مرحله‌ي تست‌هاي پزشكي هستند؛ بنابراين نبايد براي خريد آن شتاب‌زده عمل كرد (اين محصول تا ماه مارس عرضه نخواهد شد). از طرفي Y-Brush قابليت نفوذ بين شكاف‌هاي دندان را ندارد بنابراين نياز به نخ دندان به قوت خود باقي است.

چرا مسواك هوشمند؟
دليل واضح استفاده از مسواك هوشمند، عدم توانايي و مهارت برخي افراد در مسواك زدن است. حفظ سلامت دهان و دندان، كار حساسي است. برخي افراد تمايلي به استفاده از نخ دندان، مراجعه به دندان‌پزشك يا حتي صرف دو دقيقه وقت براي مسواك زدن ندارند. مسواك هوشمند مي‌تواند به كمك اين افراد بيايد.

بزرگ‌ترين عيب مسواك‌هاي هوشمند، قيمت بالاي آن‌ها است اما مزاياي آن بسيار بيشتر هستند و ارزش صرف هزينه را دارند. علاوه بر اين، مسواك‌هاي هوشمند مي‌توانند به فرايند مسواك زدن نظم بدهند و به هدف‌گذاري افراد حتي براي كار ساده‌اي مثل مسواك زدن كمك كنند. تحليل عادت‌هاي سلامت دهان در اپليكيشن همراه مسواك، براي افرادي كه عاشق رديابي پيشرفت شاخص‌هاي سلامتي خود هستند، قابليت سودمندي است. مهم‌تر از هر چيز، مسواك‌هاي هوشمند (و به‌طور كلي مسواك‌هاي الكتريكي) مؤثرتر از مسواك‌هاي دستي هستند و مي‌توانند سلامت دندان و لثه‌ها را بهبود دهند.

 

مقالات مرتبط : 

دندان مصنوعي آلماني 

راه اندازي مركز تحقيقاتي ساخت ايمپلنت دنداني در دانشگاه آزاد


به گزارش خبرگزاري مهر، حميد ميرزاده در مراسم سي امين سالگرد تاسيس واحد دندانپزشكي تهران دانشگاه آزاد گفت:۵۰ درصد فارغ التحصيلان كشور متعلق به دانشگاه آزاد است و اين امر نشان دهنده تاثير بالاي اين دانشگاه در توسعه ملي است.

وي با بيان اينكه دانشگاه آزاد داراي ۴ مركز دندانپزشكي در شهرهاي خوراسگان، شيراز، بروجرد و تهران است، افزود: ۳ مركز دندانپزشكي ديگر نيز كه داراي امكانات خوبي هستند و با استانداردهاي بالا در شهرهاي مشهد، ساري و تبريز بزودي تاسيس مي شوند.

رئيس دانشگاه آزاد خاطرنشان كرد: اميداوريم در بهمن ماه امسال در دو مركز جديد دندانپزشكي اين دانشگاه جذب دانشجو داشته باشيم.

فعاليت ۹۰ واحد پزشكي در دانشگاه آزاد

ميرزاده با بيان اينكه در حال حاضر ۹۰ واحد از ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد در حوزه پزشكي فعال هستند، گفت: ۴۰ درصد بار آموزش پزشكي ايران برعهده اين دانشگاه است.

وي تاكيد كرد: همچنين ۱۱ بيمارستان فعال در مجموعه دانشگاه آزاد در حال خدمت رساني به مردم كشور است كه در آينده ۴ بيمارستان ديگر نيز به اين تعداد اضافه مي شود.

رئيس دانشگاه آزاد با بيان اينكه سفير اوگاندا از دانشگاه آزاد واحد اصفهان درخواست كرده تا يك واحد دندانپزشكي در كشور اوگانده تاسيس كند، گفت: دولت اوگاندا حتي زمين و ساختمان نيز براي تاسيس اين واحد در اختيار اين دانشگاه قرار داده است.

ميرزاده به مسئولين واحد دندانپزشكي اين دانشگاه پيشنهاد داد علاوه بر خدمات علمي، پژوهشي و درماني در دانشكده يك مركز تحقيقاتي براي طراحي و ساخت ايمپلنت دنداني راه اندازي كنند تا در آينده به يك شركت دانش بنيان تبديل شود.

 

مقالات مرتبط : 

بهترين مركز ايمپلنت در تهران 

بهترين ظروف كرايه در تهران

ظروف كرايه و تشريفات مجالس غرب با مديريت اقاي احتساب
برخي از خدمات ما:
اجاره دهنده كليه لوازم مورد نياز شما

اجاره صندلي تاشو و شيواري 
اجاره باند هاي فلش خور و بلوتوثي 
اجاره باند هاي aux خور

اجاره انواع صندلي تاشو.تاشو پشت بلند .شيواري.شيواري كودك
اجاره انواع ميز عسلي شيشه اي و چوبي
اجاره انواع ميز مستطيل و گرد
اجاره انواع ميز كويين طلايي و سفيد
اجاره انواع ميز سوارزLED.ميزبار LED وسوارزطلايي درسه سايز
اجاره انواع باكس سه سايز براي تم هاي تولد
اجاره انواع ظروف چيني .سيلور .كلمن شيشه اي
اجاره انواع سيستم گرمايشي.بخاري انرژي.كپسولي
اجاره انواع سيستم سرمايشي 
اجاره ميز سوارز و ميزهاي عسلي
با ما درتماس باشيد: 09194704989

 

مقالات مرتبط: 

ظروف كرايه در ستارخان

ظروف كرايه در سعادت آباد

ظروف كرايه در اشرفي اصفهاني

ظروف كرايه در صادقيه

ظروف كرايه در جنت آباد

بهترين دندانپزشكي در تهران

اولين دندانپزشك فرنگي در ايران كيست؟
به گزارش خبرگزاري ايسنا
با توجه به اين كه اين آگهي قديمي‌ترين سند يافت شده درباره حضور دندانپزشكان فرنگي در ايران است، فعلاً مي‌توان موسيو پلوكه را اولين دندانپزشك فرنگي حاضر در ايران دانست و روشن است كه زودتر از دكتر هيبنت به ايران آمده و مشغول به كار دندانپزشكي و دندانسازي شده است.

به گزارش ايسنا، سعيد ميرسعيدي، پژوهشگر تاريخ پزشكي عصر قاجار، در روزنامه ايران نوشت: «در مقاله «استخدام اولين دندانپزشك اروپايي در سال ۱۲۹۳ هجري قمري و پايه‌گذاري دندانپزشكي نوين در ايران» در شماره ۴۹ و۵۰ مجله گنجينه اسناد، دكتر احمد‌ هاشميان با استناد به خبري در روزنامه دولت عليه ايران در تاريخ ۱۲۸۶ هجري قمري، از دندانپزشكي فرانسوي به نام «موسيو پلوكه» نام برده است كه در آن تاريخ به‌تازگي به ايران وارد شده بود. از اين شخص در منابع ديگر شرح حال و اطلاع بيشتري در دست نيست و تا به‌ حال تصوير و توصيف و اشاره‌اي درباره او ديده نشده است.

متن اين اعلان كه اشارات دقيقي به جزئيات درمان‌هاي دندانپزشكي ارائه شده دارد، در مقاله فوق چنين آمده است:

«موسيو پلوكه، يكي از صاحب‌صنعتان دولت بهيه فرانسه است. روز بيستم شهر رجب وارد دارالخلافه گشته، مصمم به شغل رفع مرض دهان و درد دندان است. حكيم مذكور دندان كه درد مي‌كند، بدون اذيت بيرون مي‌آورد و در عوض دندان مصنوعي تازه مي‌گذارد كه هيچكس تميز نمي‌دهد كه اين دندان مصنوعي است. هر دنداني كه سياه شده باشد يا زنگ زده باشد، پاك مي‌كند و دنداني كه كرم خورده باشد رفع كرم خوردگي مي‌كند كه ابداً ديگر كرم نزند و هر دهاني كه بدبو باشد، معالجه مي‌كند و دندان جفتي كه روي هم افتاده باشد، جدا مي‌كند و دندان اگر كج باشد، راست مي‌نمايد و در پاريس به جهت اين شغل نشانه‌هاي افتخار متعدد به او داده‌اند. منزل او در بيرون دروازه دولت، پهلوي خانه خليفه فرنگي است. كتابچه در علم و هنر خود نوشته و در صورت و شكل شخص با دندان و بي دندان را نموده و در وقت آمدن به ايران، در اسلامبول طبع كرده و مجاناً به معارف و اعياني كه روزنامه دارند، داده مي‌شود.»

با توجه به اين كه در مقاله فوق تنها متن اين اعلان آمده و تصوير آن ارائه نشده است، به جست‌وجو در آرشيو روزنامه‌هاي قديم ايران پرداختيم و با كمك محقق ارجمند جناب آقاي دكتر رضا كسروي به  شماره ۶۳۶ «روزنامه دولتي به تاريخ يوم پنجشنبه سيزدهم شهر شعبان المعظم مطابق سال خجسته فال ئيلان ئيل سنه ۱۲۸۶هجري [قمري]» برابر با تاريخ ۲۷ آبان ۱۲۴۸ دست پيدا كرديم. اين شماره روزنامه به عنوان «نمره ششصد و سي و شش منطبعه دارالخلافه ناصري در مدرسه مباركه دارالفنون در دارالطباعه دولتي» معرفي شده است.

لازم به توضيح است كه اين روزنامه بعد از روزنامه وقايع اتفاقيه و قبل از روزنامه ايران تا پيش از سال ۱۲۸۸ هجري قمري منتشر مي‌شده است.

با مراجعه به اين نسخه، معلوم مي‌شود نام اين دندانپزشك فرانسوي كه در مقاله دكتر ‌هاشميان موسيو پلوكه خوانده شده، به طور دقيق قابل خوانش نمي‌باشد و به وسيله كاتب وقت روزنامه به صورتي مخدوش و غير قابل تشخيص نوشته شده و يا در مرحله چاپ به اين شكل درآمده است.

همچنين در كتاب «اولين‌هاي تهران، سيروس سعدونديان، انتشارات نگارستان كتاب، چاپ اول: ۱۳۸۹» در صفحه ۲۲۶، متن همين اعلان آمده اما نام دندانپزشك، «موسيو پاز» خوانده شده كه آن هم صحيح به نظر نمي‌رسد.

بجز نام دندانپزشك بقيه متن آگهي در هر دو منبع بطور كامل و صحيح خوانده شده است. به علاوه بر خلاف اشاره دكتر‌ هاشميان، از متن اين آگهي اطلاعي در مورد استخدام اين دندانپزشك توسط دولت ايران به دست نمي‌آيد و در ساير منابع نيز تا به حال سندي در مورد استخدام او در دربار و دولت ايران ديده نشده است. نكته قابل توجه ديگر اين كه اين دندانپزشك طبق اين اعلان، در تاريخ ۲۰ رجب ۱۲۸۶ وارد تهران شده و اين تاريخ تقريباً سه سال پيش از ورود دكتر «برتراند باتيست آنسگاريوس هيبنت» (مسنن‌السلطنه) دندانساز سوئدي «ناصرالدين شاه» بوده و بنابراين دكتر هيبنت بر خلاف آنچه مشهور است اولين دندانپزشك خارجي حاضر در ايران نبوده است.

طبق اسناد وزارت خارجه، حكم تلگرافي صدراعظم به پاريس براي استخدام هيبنت در تاريخ ۸ ژوئيه ۱۸۷۲ برابر با دوم جمادي الاول ۱۲۸۹ بوده و انعقاد قرارداد او با دولت ايران اندكي بعد از اين تاريخ و ورودش به ايران در اواخر سال ۱۲۸۹ هجري قمري مي‌باشد.

اولين اعلان در مورد حضور هيبنت هم به اوايل سال ۱۲۹۰ هجري قمري برمي‌گردد و در روزنامه ايران، نمره ۱۵۷، ۲۴ صفر ۱۲۹۰ منتشر شده است.

همان طور كه عنوان شد، بجز همين آگهي، تا به حال هيچ سند ديگري از اين دندانپزشك فرانسوي به دست نيامده‌ است و از مدت زمان حضور او در ايران اطلاعي در دست نيست. با توجه به اين كه اين آگهي قديمي‌ترين سند يافت شده درباره حضور دندانپزشكان فرنگي در ايران است، فعلاً مي‌توان او را اولين دندانپزشك فرنگي حاضر در ايران دانست و روشن است كه زودتر از دكتر هيبنت به ايران آمده و مشغول به كار دندانپزشكي و دندانسازي شده است.»
منبع: ايسنا

مقالات مرتبط:

دندانپزشكي در يوسف آباد

دندانپزشكي در امير آباد

دندانپزشكي در بلوار كشاورز 

دندانپزشكي در عباس آباد

دندانپزشكي در زرتشت