آرشیو اسفند ماه 1398

مطالب مفيد و مهم

اين جوان‌هاي دندانپزشك روزانه 3 هزار ماسك توليد مي‌كنند

اين جوان‌هاي دندانپزشك روزانه 3 هزار ماسك توليد مي‌كنند
آن هايي كه دستي در آتش كارهاي جهادي دارند گروه منتظران ظهور را به خوبي مي شناسند. دانشجويان دندانپزشكي كه گروهي سراغ بشاگردي ها و سيستاني ها و لرستاني ها مي روند و براي هميشه دعاي خير محروم ترين مردم اين آب و خاك را پشت نام گروه شان مي اندازند. منتظران ظهور اين بار براي شكست احتكار پا به ميدان جهاد گذاشته اند. اين دندانپزشكان جوان يك هفته اي مي شود درس را كنار گذاشته اند و روزانه 3 هزار ماسك توليد مي كنند.

گروه اجتماعي خبرگزاري فارس - معصومه اصغري: رك و راست از حاشيه مي رود به اصل متن. تا مي‌گويم دندانپزشكي كجا و توليد و دوخت ماسك كجا، جوابم را در آستين دارد. جلال عادلي دانشجوي رشته دندانپزشكي و عضو گروه جهادي منتظران ظهور مي‌گويد با شيوع كرونا انگار همه ما به سال هاي دفاع مقدس پرتاب شده ايم. همه ما متولد دهه 60 و 70 هستيم. از بزرگترهاي مان شنيده ايم كه آن موقع هم در بحبوحه جنگ تحميلي بازار احتكار سكه بوده است. خيلي ها ستون پنجم دشمن بوده اند و اجناس مورد نياز مردم را از دسترس شان خارج كرده و بعد با قيمتي بسيار بالاتر روانه بازار مي‌كردند.عادلي از شيوع نااميدي برخي از خانواده ها براي تهيه ماسك و ديگر لوازم بهداشتي مي‌گويد و از كاربران فضاي مجازي مي خواهد به جاي دامن زدن به اين جوي كه تبعات رواني منفي دارد پاي كار جهادي توليد ماسك بيايند :«آن  روزها گذشته است اما با شيوع كرونا دوباره شاهد احتكار لوازم مورد احتياج مردم هستيم. فعلا درس و كار را كنار گذاشته ايم و با كمي پيگيري توليد كننده ماسك شده ايم.كار سختي نبود.همين جا از همه مخاطبان تان دعوت مي كنيم به ما بپيوندند و با اين كار جهادي  محتكران را از رو ببرند.»

- آقاي عادلي كاركرد اصلي گروه جهادي منتظران ظهور روي ارائه خدمات رايگان دندانپزشكي به محرومان متمركز بوده است. چطور شد كه دندانپزشك هاي گروه شما  تصميم به توليد ماسك آن هم بدون تجربه قبلي گرفتند؟

پيش از هر چيز بايد از شرايطي كه  بعد از شيوع بيماري كرونا پيش آمده بگويم. اعضاي گروه جهادي روحيه ويژه اي دارند. هر چيزي كه ديگران را ناراحت و پريشان كند باعث ناراحتي دو چندان آن ها مي‌شود. اين عزيزان يك فرق اساسي با برخي از كاربران فضاي مجازي دارند. آدم ها در اين فضا تنها ابراز تاسف مي‌كنند و مي روند و ديگر اثري از آن ها نمي بينيم. بچه هاي جهادي روحيه شان به اين صورت است كه اصلا ابراز تاسف نمي‌كنند. سكوت و صبر دارند. متوجه نقطه ضعف ها مي شوند. يك برآورد مي كنند و بلافاصله براي انجام كار جهادي پا به ميدان عمل مي گذارند. اين خاصيت كار جهادي است كه خيلي با حرف زدن صرف ميانه اي ندارد. با شيوع بيماري كرونا مدام شاهد اخبار كمبود ماسك و از آن بدتر احتكار لوازم بهداشتي مورد نياز مردم بوديم. اين شد كه فعلا كار دندانپزشكي را كنار گذاشتيم و ظرف مدت يك هفته توليد كننده ماسك شديم.

دقيقا همين بخش كار سوال برانگيز مي شود. چطور ممكن است جوان هايي كه سن و سالي ندارند، پزشك هستند و تجربه شان با كار توليد فاصله زيادي داشته است طرف مدت يك هفته كارگاه تشكيل دهند و به توليد هم برسند؟

بخشي از كارها با اعتماد پيش مي رود. يعني يك زيرساخت هايي وجود دارد و زماني كه افراد نيكوكار ديگر به شما اعتماد كنند كارها با سرعتي باور نكردني پيش مي رود. از ويژگي كار جهادي سرعت عمل داشتن در آن است. يعني بدانيم ضرورت الان چيست و در اولين فرصت نسبت به رفع مشكل موجود اقدام عملي كنيم. خب الحمدالله گروه منتظران ظهور كارنامه خوبي در محروم ترين استان هاي كشور داشت.

اعضاي ما تهراني هستند و با اين وجود در هر برنامه اي كه داريم هر امكاناتي كه اينجا دارند را به سادگي رها مي كنند و با شوق به سمت دورافتاده ترين روستا هاي كشور مي روند تا افتخار خادمي اين محرومان را داشته باشند. با كمك 10 نفر از همين عزيزان به يك كارگاه توليد ماسك در حاشيه شهر تهران رفتيم.كار را ياد گرفتيم. موفق شديم صاحب كارگاه را راضي كنيم تا به تهران بيايد .با هماهنگي هاي بعدي خوشبختانه جايي را در اختيار دوستان ما قرار دادند و كار در يك شيفت كليد خورد.

الان اين خط توليد 10 نفره جهادي روزانه چند ماسك به بازار مي‌فرستد؟

روزانه 2 هزار و 500 تا 3 هزار ماسك توليد مي‌كنيم. تنها يك هفته از فعاليت ما در اين زمنيه مي‌گذرد. قرار است تا هفته آينده دو شيفت كاري داشته باشيم و ميزان توليد را به 10 هزار ماسك در يك روز برسانيم.

خيلي از توليدكنندگان اين نوع ماسك ها از نبود مواد اوليه گلايه دارند.گروه جهادي منتظران ظهور هم با اين كمبود رو به رو شده است؟
بله .به نكته مهمي اشاره كرديد.خوشبختانه مقداري مواد اوليه درانبار صاحب كارگاه موجود بود. از مسئولان مي خواهيم در اين زمينه كمك حال ما باشند و اين مواد اوليه را با قيمت مناسب در اختيارمان قرار دهند تا ما بتوانيم با همين رويه خط توليد را حفظ كرده و از آن مهم تر اين كالاي ضروري را با قيمت مناسب به بازار مصرف برسانيم.

 

مقالات مرتبط : 

دندانپزشكي در اميرآباد

 

پيشنهاد 3 ساله شدن آموزش زبان انگليسي در مدارس

زنجان (پانا) - سرپرست حوزه تربيت و يادگيري زبان و ادبيات فارسي سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي با بيان اينكه معمولا در روش‌ها و رويكردهاي مختلف، آموزش زبان انگليسي سه جلسه در هفته دنبال مي‌شود گفت: اگر شوراي عالي آموزش و پرورش برنامه‌ريزي كند كه كل 500 ساعت زبان انگليسي را در سه سال متوسطه اول فشرده كنيم و هفته‌اي سه جلسه آموزش زبان داشته باشيم، بازدهي بيشتري خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومي سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي، معصومه نجفي پازوكي در برنامه تلويزيوني پرسشگر پيرامون حلقه‌هاي مفقوده زبان آموزي در نظام آموزشي گفت: اگر زبان آموزي را به عنوان برنامه درسي در نظر بگيريم بايد به مولفه‌هاي آن توجه كنيم كه يكي از اين مولفه‌ها، رويكردهاي يادگيري است؛ در اين باره رويكرد آوايي و رويكرد كل نگر مطرح است، رويكرد اول آموزش درباره زبان است نه خود زبان اما در رويكرد دوم سخن از واقعيت زبان به ميان مي‌آيد؛ رويكرد آوايي 40 سال قبل در دنيا زيرسوال رفت و تاريخ انقضاي آن فرا رسيد.

او افزود: در نظام آموزشي ما آنچه درعمل اتفاق مي‌افتد بيشتر به سمت رويكرد آوايي است. البته در چند سال اخير به سمت رويكرد كل‌نگر رفته است اما چون هنوز همه جنبه‌هاي آن شناخته نشده است، محتوا به خوبي منتقل نشد و معلم و اولياء هم نتوانستند به خوبي با آن كنار بيايند.

اين عضو هيئت علمي پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با بيان اينكه مولفه بعدي اهداف است گفت: در رويكرد آوايي هدف توانش دستور زباني است يعني دانش زبان اما در رويكرد كل نگر توانش اجتماعي و راهبردي مطرح است يعني مهارت زباني. متاسفانه درس فارسي را جزو بديهي‌ترين دروس فرض مي‌كنند كه هركسي مي‌تواند آن را تدريس كند.

او با اشاره به نتايج آزمون بين‌المللي پرلز گفت: در حوزه سواد خواندن از سال 2001 هر دوره نسبت به دوره قبل درجا زده‌ايم. در سال 2001 از 35 كشور شركت كننده، سي و دوم شده‌ايم. سال 2006 بين 45 نظام آموزشي، چهلم شديم. سال 2011 بين 45 نظام آموزشي سي و هشتم و سال 2015 بين 50 نظام آموزشي، چهل و پنجم شديم. در اين آزمون دانش‌آموز كلاس چهارم بايد متن دو سه صفحه‌اي را بخواند و به سوالات انتهايي پاسخ دهد. يك علت، رويكرد آوايي و نبود انديشيدن و به دنبال آن عدم درك عميق فارسي است.

نجفي درباره كنكور سراسري و منابع آن گفت: كتاب نگارش در پايه دوازدهم كه هدفش آموزش مهارت نوشتن است از كنكور حذف شد و نتيجه اين بود كه در مدرسه هم حذف شد. كنكور تعيين كننده شده كه فاجعه است. وقتي معلم و دانش آموز مي‌بينند آينده با كنكور رقم مي‌خورد بر روي دروس كنكوري تمركز مي‌كنند.

او درباره زمان شروع آموزش زبان خارجي از دوره دوم ابتدايي گفت: بايد به مناطق دوزبانه توجه كنيم. بزرگترين مشكل آنها در زبان فارسي دوزبانه بودن دانش آموزان است. در يكي از بازديدها ديدم كه دانش آموز چهارم ابتدايي در نوشتن فارسي مشكل داشت. اگر زبان انگليسي را هم از دوره دوم ابتدايي شروع كنيم چه مي‌شود؟ در اين صورت بچه‌هاي دوزبانه با مشكل بيشتري مواجه مي‌شوند لذا لازم است تامل بيشتري در اين زمينه شود.

سرپرست حوزه تربيت و يادگيري زبان فارسي سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي ادامه داد: فرض كنيد متناسب با رويكرد تلفيقي آوايي و كل‌نگر يك بسته آموزش زبان براي دوره ابتدايي طراحي كرده‌ايم، اگر اين بسته را به منطقه دو زبانه ببريم چگونه آن را به 40 دانش‌آموز در يك كلاس تدريس كنيم؟ اگر به رويكرد و اهداف توجه كنيم در بخش اجرا مشكلات زيادي داريم. وقتي 50 دانش‌آموز در كلاس و در نيمكت‌هاي چهارنفره درس مي‌خوانند سياست‌ها چطور قرار است اجرا شود؟ .

نجفي افزود: يا بايد از ايده‌آل‌ها عقب نشيني كنيم يا در اجرا تغييراتي را لحاظ كنيم. مثلا اجراي آزمايشي در برخي مدارس به طور كامل انجام شود و برنامه به صورت پلكاني اشاعه پيدا كند تا به اهداف مدنظر برسيم.

سرپرست حوزه تربيت و يادگيري زبان فارسي سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي در برنامه تلويزيوني پرسشگر با بيان اينكه معمولا در روشها و رويكردهاي مختلف، آموزش زبان انگليسي سه جلسه در هفته است گفت: اگر شوراي عالي آموزش و پرورش برنامه ريزي كند كه كل 500 ساعت زبان انگليسي را در سه سال متوسطه اول فشرده كنيم و هفته‌اي سه جلسه آموزش زبان داشته باشيم، بازدهي بيشتري خواهد داشت.

 

مقالات مرتبط : 

بهترين آموزشگاه زبان در شهرك غرب 

 

آشنايي با روش هاي مختلف اصلاح طرح لبخند

آشنايي با روش هاي مختلف اصلاح طرح لبخند
به گزارش پايگاه خبري تحليلي قم فردا،  داشتن يك لبخند زيبا با دندان هايي سالم، سفيد و مرتب آرزوي هركسي است. دندان هاي مرتب به شما اعتماد به نفس مي دهد. براي افرادي كه يك يا چند دندان خود را از دست داده اند، روش هاي درمان زيبايي بسياري از جمله ايمپلنت دندان وجود دارد كه مي تواند زيبايي را دوباره به شما هديه كند. اما امروز در اين مطلب قصد داريم تا شما را بيش از پيش با بهترين روش هاي اصلاح طرح لبخند و زيبايي دندان آشنا كنيم. با ما همراه باشيد.


روش هاي اصلاح طرح لبخند و زيبايي دندان

با پيشرفت علم و تكنولوژي، روش هاي اصلاح طرح لبخند و زيبايي دندان نيز پيشرفت زيادي كرده اند و امروزه شما مي توانيد هر مشكل دنداني كه داريد را با اين روش هاي خوب برطرف كنيد. البته بسته به اينكه دقيقا دندان و فرم دندان شما چه مشكلي دارد، مي توان از روش هاي مختلفي براي اصلاح طرح لبخند استفاده كرد كه در ادامه به اختصار درباره هر يك صحبت خواهيم كرد.
ايمپلنت دندان: در مواردي كه فرد يك يا چند دندان خود را از دست داده است، استفاده مي شود.
ونير كامپوزيت: در مواردي كه دندان ها كج و بد فرم شده و سفيدي و تميزي خود را از دست داده اند، به كار گرفته مي شود.
ارتودنسي: در شرايطي كه دندان ها بد فرم شده اند؛ اما همچنان سفيد هستند و البته فرد در سنين پايين است، استفاده مي شود.
بليچينگ: اگر دندان ها مرتب هستند، اما سفيدي خود را از دست داده اند، مي توانيد از اين روش استفاده كنيد.
از ديگر روش هاي اصلاح طرح لبخند مي توان به لمينت، ليفت لثه، روكش و بريج اشاره كرد.

ايمپلنت دنداني چيست؟

در شرايطي كه شما يك يا چند دندان خود را از دست داده ايد، مي توانيد از روش ايمپلنت دندان استفاده كنيد. در روش ايمپلنت دندان، يك پيچ كه از تيتانيوم ساخته شده است، در استخوان فك قرار گرفته و جايگزين دندان از دست رفته شما مي شود. در قسمت بيروني نيز از يك قالب و روكش براي محافظت از ايمپلنت دندان و زيبايي ظاهري استفاده مي گردد. مدت زمان لازم براي جوش خوردن ايمپلنت دندان براي هر دو فك متفاوت است. اين زمان براي فك پايين معمولا 3 ماه و براي فك بالا حدود 5 ماه مي باشد. مراحل كاشت ايمپلنت شامل كاشت فيكسچر، باز كردن بخيه، بستن هيلينگ، قالبگيري، تست فريم و قرار دادن پروتز مي باشد.
مزايا ايمپلنت دندان

اگر هنوز ترديد داريد كه از روش ايمپلنت استفاده كنيد، مي توانيد با مزايا و معايب اين روش آشنا شويد و سپس درباره انتخاب شيوه درمان خود تصميم گيري كنيد. در ادامه ابتدا شما را با مهمترين مزايا روش ايمپلنت آشنا خواهيم كرد.
استحكام و مقاومت ايمپلنت مشابه دندان واقعي بوده و براي خوردن غذا هيچ مشكلي نخواهيد داشت.
ايمپلنت از جنس تيتانيوم بوده و هيچ گونه ضرري براي سلامتي بدن نخواهد داشت.
دوام ايمپلنت بسيار زياد بوده و اگر به درستي از آن مراقبت شود، مي توان مادام العمر از آن استفاده كرد.
براي ساخت ايمپلنت نيازي به تراشيدن ساير دندان هاي مجاور نيست و هيچ گونه آسيبي به دندان هاي مجاور نخواهد رسيد. درست برخلاف روش پل و بريج كه براي ترميم دندان از دست رفته دندان هاي كناري بايد تراشيده شده و روكش روي آنها قرار گيرد.
روكشي كه روي ايمپلنت قرار مي گيرد، درست شبيه به دندان طبيعي بوده و تفاوت ظاهري با دندان واقعي ندارد.
شما در همان موقعي كه دندان خود را از دست داده ايد، مي توانيد براي كاشت ايمپلنت دندان اقدام نماييد.

معايب ايمپلنت دندان

ايمپلنت معايبي نيز براي بيماران دارد. اين معايب عبارت اند از:
هزينه ايمپلنت بسيار زياد است و هر كسي قادر به پرداخت آن نيست.
از جمله روش هايي است كه نياز به جراحي روي فك داشته و اين موضوع مي تواند دوره درمان شما را طولاني تر كند كه براي بسياري از افراد ناخوشايند است.
مدت زماني را براي جوش خوردن ايمپلنت بايد منتظر بمانيد.
اگر استخوان فك استحكام كافي را نداشته باشد، نياز به عمل پيوند استخوان وجود خواهد داشت.
روكشي كه روي ايمپلنت قرار مي گيرد، ممكن است در طول زمان آسيب ببيند.
مدت زمان طولاني دوره درمان و نقاهت، مي تواند براي فرد آزاردهنده باشد.

ارتودنسي چگونه انجام مي شود؟

ايمپلنت دندان، تنها روش براي درمان مشكلات دندان نيست. اگر شما هنوز دنداني را از دست نداده ايد، اما دندان هايي نامرتب و كج داريد، ديگر نمي توانيد از روش ايمپلنت دندان استفاده كنيد. در اين شرايط روش هاي ديگر براي درمان وجود دارد. يكي از بهترين روش هاي درمان كجي ها و نافرمي هاي دندان، ارتودنسي است. ارتودنسي خود به شيوه هاي گوناگون انجام مي شود. اما در شيوه معمول كه از بريس هاي ثابت استفاده مي شود، در ابتدا بايد قالب از دندان ها گرفته شده و وضعيت نافرمي دندان ها توسط دندانپزشك بررسي شود. در مرحله بعد بريس طراحي شده و در دهان قرار مي گيرد. طول درمان معمولا تا حدود 8 ماه مي تواند ادامه پيدا كند. در مواردي حتي اين دوره بيشتر نيز خواهد بود. بهترين سن براي ارتودنسي در سنين كودكي و نوجواني است. چرا كه در اين سن هنوز شكل و فرم دندان ها به حالت ثابت و نهايي نرسيده است. در اين شرايط انعطاف پذيري بيمار براي تغييرات استخواني بيشتر است.
مزاياي ارتودنسي

همانطور كه گفتيم روش هاي بسياري براي اصلاح طرح لبخند و رفع نافرمي دندان ها وجود دارد. اما چرا مي گوييم روش ارتودنسي روش مناسبي براي اين كار است؟ شايد توضيح مزاياي اين روش بتواند به شما در انتخاب روش ارتودنسي كمك بسياري بكند.
نيازي به تراشيدن دندان ها وجود ندارد و دندان ها آسيبي نخواهند ديد.
مي تواند به عنوان يك روش دائمي براي ترميم نامرتبي دندان ها محسوب شود.
هزينه ها بر اساس مدت زمان دوام و پايداري نسبت به روش هاي ديگر مقرون به صرفه است.
براي افرادي كه در سنين پايين هستند، توصيه مي شود.
يك روش كارآمد براي درمان نامرتبي و بي نظمي دندان ها است.

معايب ارتودنسي

هر روش درماني علاوه بر مزايا، معايبي نيز دارد كه بر هر كسي پوشيده نيست. روش ارتودنسي نيز گذشته از برتري هايي كه نسبت به ساير روش ها دارد، داراي معايبي نيز است كه باعث مي شود، بسياري از افراد اين روش را براي درمان نافرمي دندان ها انتخاب نكنند.
طول دوره درمان زياد است و اين موضوع مي تواند ناراحت كننده باشد.
وجود بريس ها در دهان مي تواند آزاردهنده باشد.
وجود بريس در دهان، احتمال تخريب دندان ها را بالا مي برد.
اين روش براي افراد بزرگسال مناسب نيست. مخصوصا افرادي كه دوست ندارند، بريس در دهانشان ديده شود.
در اين روش تنها نظم و ترتيب دندان ها مورد توجه است و به سفيدي آن توجهي نمي شود. برعكس در روش ونير كامپوزيت، علاوه بر نظم و ترتيب، سفيدي دندان ها نيز در نظر گرفته مي شود.

برگرفته از وب سايت اينترنتي كلينيك دندانپزشكي سيمادنت به آدرس اينترنتي https://simadentclinic.com/

 

مقالات مرتبط : 

اسنپ آن اسمايل 

شوك الكتريكي روشي جديد براي از بين بردن عفونت ايمپلنت

شوك الكتريكي روشي جديد براي از بين بردن عفونت ايمپلنت

ايمپلنت دندان روشي تازه براي كاشت دندان طي چند سال اخير است، اما رشد ميكروب و باكتري بر سطح فلز اين ايمپلنت‌ها به معضلي براي اين روش دندان پزشكي تبديل شده است.


به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري تسنيم؛ در پي مشكلاتي كه دندان‌هاي مصنوعي ايجاد مي‌كرد، روشي جديد تحت عنوان ايمپلنت دندان مورد استفاده دندان‌پزشكان قرار گرفت. فلز تيتانيوم به دليل چگالي كم و استحكام بالا كه دارد بهترين گزينه براي ايمپلنت محسوب مي شود و در برابر خوردگي مقاومت زيادي دارد اما رشد ميكروب و باكتري بر سطح فلز اين ايمپلنت‌ها به معضلي براي اين روش دندان پزشكي تبديل شده است.

اين نوع عفونت باعث شكست برخي از ايمپلنت‌ها دندان شده‌است. برخي ديگر از اين پيوند‌هاي دنداني طي چند سال عفونت كرده و بايد از دهان خارج شوند تا عفونت به خون وارد نشود. حال دانشمندان به روش تازه‌اي براي برطرف كردن اين مشكلات رسيده‌اند.

اين روش از درمان‌هاي الكتروشيميايي(ECT) الهام گرفته شده و به شكل آنتي‌بيوتك عمل مي‌كند. در ادامه يك جريان الكتريكي ضعيف از ميان دندان‌ها ايجاد مي‌شود و با جريان در سطح فلز ميكروب‌هاي متصل به دندان را تحريك و جدا مي‌كند. اين اتفاق بدون آسيب به بافت‌هاي اطراف فلز اتفاق مي‌افتد.

 

بيشتر بخوانيد :

بهترين مركز ايمپلنت در تهران